måndag 14 november 2011

Hemliga dagboken..

som jag inte fick lägga ut på bloggen i början av graviditeten, hittade jag nyss på mobilen, hihi.
Check it out:

Dagbok

27/4
Med tanke på att Björn inte vill att alla ska veta om att jag är på smällen så får jag skita i att skriva ner vad jag känner på bloggen och istället skriva ner det här.. Jag är fortfarande lite sådär att jag inte riktigt vet hur jag ska känna. Alltså, att jag inte riktigt vågar tro på detta. Två gravtest har jag gjort och båda visar plus. Det känns så konstigt men samtidigt känner jag mig väldigt glad. Jag blev även ganska glad över Björns reaktion :-). Så nu skriver jag av mig här och lägger in detta på bloggen om några veckor. Hoppas allt flyter på bra nu dom tre första månaderna då.
Ps, det är ett jävla under om jag lyckas att inte sprida vidare detta....

28/4

Då har man hunnit kontakta barnmorskan i Älvsjö. Eller ska man säga att hon kontaktade mig? Gick in på vårdguidens hemsida och skrev där ett mail till dom då jag inte har möjlighet att ringa dom när jag jobbar, och dessutom inte vill att folk i skolan får reda på att jag är på smällen..
Det skulle dröja 4 dagar innan jag skulle få svar men dom var snabbare :-).
Fick två tider. En för ett gruppmöte och ett för ett inviduellt möte. Björn skulle kolla i sin kalender över hur det ser ut. Tror nog han kan och vill gå på båda mötena.
Jag är fortfarande upprymd över detta och jag kände att inget kunde förstöra min dag igår, vilket inte hände.. :-)

29/4

Shit, jag är verkligen tröttare än tröttast, helt fucking sjukt. Och så ska man orka med zumba ikväll. Wish me luck.

4/5
Tjo!
Jag är fortfarande paff OCH glad över att vi lyckades på första försöket. Men nåt jag även är väldigt glad över är att Björn är bra sugen på att berätta om detta för sin familj, kanske mest för sin mormor dessutom :-).
Och sushi är jag ju sjukt sugen på dessutom! Gaaah!

5/5

Snuttiplutt ska vi kalla honom/henne (Jenny och Alex kallade ju sin för skrutt vilket hade passat våran bebbe utmärkt då jag kallas plutt och björn snutt, men igår kom han på det där smeknamnet) i magen. Hoppas verkligen går vägen nu dessa kommande veckor...


7/5

Läste precis detta i liberoappen:

Ett tidigt graviditetssymtom hos vissa kvinnor är illamående, med eller utan kräkningar. Det här kallas ofta för “morgonillamående” (vilket kan kännas som ett dåligt skämt om du mår illa dagarna i ända).
Du är inte ensam. Sju av tio kvinnor mår illa i början av graviditeten.
Det finns åtminstone en ljuspunkt: kvinnor som mår illa och kräks har mindre risk för missfall.

Det känns ju bra, eller inte. Jag har inget morgonillamående men önskar nästan nu att jag hade det nån gång... Suck.

10/5

Träffade på Sara Andersson på gymmet för en stund sen och snackade lite. Jag kände mig lite skyldig när hon sa det jag sagt hela tiden "alla får barn runt omkring mig", men fnissade ändå inombords då det var JAG denna gång som skulle få barn :-).

Björn har för övrigt berättat för sin familj om att vi ska få barn, MEN att det är tidigt in i graviditeten så att alla förstod det. Mamman och systrarna blev nästan hysteriska och mormorn reagerade inte alls, haha. Även hans kusiner fick reda på det :-).

Jag va bara tvungen att fråga en gravid tjej på gymmet hur långt gången hon var idag då hon inte hade nån jättemage men en del ändå. Hon var i v. 28 och hade slutat springa sex veckor innan då det blev för jobbigt med magen.

16/5
Man får typ inte klaga för Björn om graviditeten. Suck. Han menar på att jag är otacksam mot att han gjort mig på smällen så nu ska jag inte prata mer med honom om hur jag känner ett tag framöver. Och frågar han så säger jag att jag minsann inte vill prata om hur jag känner då det kan låta otacksamt i hans öron.. Hmpf!
Jag har med andra ord växtvärk flera ggr om dan och detta har väl pågått sen dag 1..

23/5

Idag har vi varit på inskrivning hos barnmorskan. Nästa besök dit blir den 11:e Juli. Vi har semester då men för att vi inte ska behöva träffa en annan barnmorska så tog vi mitt i semestern, annars hade hon haft semester direkt efter oss.
Ultraljud ska vi göra i liljeholmen den 5:e augusti. Oooh, det ska bli såååå spännande!
Blodvärdena såg bra ut och äggviteämnena i urinet också. Vi gjorde även ett klamydiatest och.. det tror jag inte vi fick nå svar på just nu... kanske i Juli?

Nåja, vi har fått en bok om att vänta barn och den ska Björn få läsa först :-).
På det där besöket i Juli ska vi dessutom lyssna på barnets hjärta!
Va spännande allt det här är!
Vill ju bara skrika ut till alla att jag är gravid med inte förrän efter vecka 12!

26/5

Då vet Sara om graviditeten också. Lika bra kändes det som, annars hade hon hetsat om dricka och några helger och om karuseller på Måndag.
Det sa hon själv dessutom att hon hade gjort. Men hon grattade och var glad för våran skull.

Björn har varit jättemysig och pratat mycket om att det ska bli kul att bli en familj, det känns väldigt bra. Till och med så han pratat med snuttiplutt i magen redan nu :-). Me like!

28/7

Ah va skönt!
För första gången på länge känner jag mig inte som en ballong. Läste precis veckans app och där stod det att man kan känna sig så då tarmfunktionerna fungerar sämre just nu. No shit sherlock. Jag gasar och skiter som en kossa!
Aja, barnet är inte längre ett embryo utan mer ett foster. Man börjar se fingrar och tår nu och hjärtat är fullt utvecklat.
Det känns bra det här.

2/6

Idag hände nåt som inte fick hända. Graviditeten läckte ut på facebook, det jag hela tiden försökt undvika. En kollega till mig kommenterade min status jag hade lagt upp om sura uppstötningar genom att fråga "är det officiellt nu?!"... Inte smidigt och många la tyvärr märke till detta och undrade. Jag sa sedan att jag inte var gravid pga av att jag hade lite sura uppstötningar. Hoppas på att inte tokmånga såg detta.. Eller fortsätter att fråga om det. Riktigt jobbigt va det tyckte jag...
Får se vad som skrivs på Facebook eller om jag får konstigs sms i några dar framöver..

14/6

Hupp, nu sitter man hemma och kikade precis på gravidappen. Enligt den ska magen börja växa from Lördag. Jag tror iofs den har växt lite innan man inte så det syns utan mest så det känns (i form av gaser of course).. Fruktansvärt det där.
Dags för mig att dra till gymmet om en stund, har nog unnat mig lite för mkt gott på sistone känns det som..
Tur man lyckades träna tre ggr förra veckan!
Björn kommer hem ikväll/inatt oxå. Men jag känner mig inte så glad över det då jag känner på mig att han inte ena kommer att försöka hitta på nåt denna vecka med mig då han gjort tillräckligt på Gotland, mättad mao... :-/

Kom förresten att tänka på att han mer sällan träffat mina släktingar än jag hans.. Ja man ska inte jämföra men på fredag hade jag velat ha med mig honom till mammas kompis ute i Bro men han hade typ annat planerat..
Och så kommer han vilja hänga på verkstaden dessutom i veckan... Nä usch och blä vad negativ jag känner mig nu...

2/7
Jahapp, det var väl på tiden. Herr Pes är på besök på hakan igen. Och på semestern! Underbart!
Fan, det är det enda jag kan koncentrera mig på just nu...
Vet inte hur jag ska gå bort skiten heller denna gång då jag helt inte ska äta aciclovir-pillrena (man vet inte hur det påverkar barnet)..
Så det här suger balle!



1 kommentar:

Camilla sa...

Fantastiskt ändå att det blev ett plus på första försöket :) En polare till mig fick kämpa i två år (de var fullt friska och normala och tillslut hände det!), tänk så olika det kan vara. Nu har du inte länge kvar, sen börjar ditt nya liv och du blir omätbart rik! :D