onsdag 9 november 2011

13 days to go..

Ja, så många dagar har man kvar att jobba.. 13 dagar = 116 timmar. Rätt mycket när man räknar timmarna. Men det börjar ju bli lite segt nu när man har en nerv i kläm som dagligen ger en hel del smärta..

Jag har dessutom gått in i vecka 34 nu (33+0).
Här kommer lite fakta:

Bebis

Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Du

Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.


Förvärkar -check!

Navel utåt - nopes

Hormonrand- nopes

Obehaglig känsla under revbenen - nopes

Obehaglig känsla PÅ revbenen - check!


Snuttiplutt växer mycket just nu, i vikt iaf och det känns bra. Hoppas på att h*n stannar kvar där tills den 28:e December om inte längre :-).

Vore ju väldigt trevligt om h*n kom nästa år, blir ju roligare att fylla år tidigt på året istället för sent på året..

Oh well, nu ska jag glo på lite tv..

Inga kommentarer: