måndag 5 januari 2015

Fitbit Charge.

Nu ska jag berätta lite om det här aktivitetsbandet jag fått i julklapp. 
Jag måste ju säga att jag är himla nöjd med den. Det är som en liten personlig tränare på handleden. Till att börja med så visar den både tid och datum på den lilla displayen när man "klappar till den". Därefter ser man hur många steg man han gått per dygn, målet är 10 000. Inte nog med det, den visar även hur många kilometer man gått, ungefärlig kaloriförbränning, hur många våningar man gått upp, ser hur du sover, kan agera väckarklocka genom att vibrera och även visa vem som ringer om du har mobiltelefonen en bit ifrån (perfekt för oss då vi i radhus med många halvplan). Så allt det där kan det här lilla armbandet göra. Batteritiden är suverän dessutom, den håller i över en vecka och så går det att duscha/bada med prylen också. Ojoj, mycket finesser som ni ser (vilken reklam jag gör för Fitbit!). Jag har även synkat den mot Viktväktarna, så vardagsmotionen jag får ihop får jag aktivitetspoäng för :-). Den är för övrigt grymt precis med att räkna stegen även fast man har den på handleden, det var jag lite tveksam till från början. Och från början så räknade den helt knasigt för övrigt, men det var för att jag hade "non-dominant-hand" inställd, då ger den dig cred för att röra på armarna också, men sen jag ställde in den på "dominant-hand" så har den räknat stegen jättebra.


Får den mig att röra på mig mer dagligen? Japp, det gör den. Jag vill upp till mina tiotusen steg per dag. Och sen är det rätt najs att se hur man sover. Den har inga detaljerade loggar, det får man betala för (förstås), men man får se på ett ungefär hur nätterna ser ut. Ganska intressant att se hur dåligt man faktiskt sover..


Displayen syns inte så dåligt som på denna bild, tror det reflekterar på nå vänster med blixten..
Så vill du få en spark i röven och röra på fläsket lite mer så skaffa dig ett aktivitetsarmband, gärna en Fitbit så kan vi tävla mot varandra också.

Ha nu en bra kväll, det ska jag!

Inga kommentarer: