måndag 24 mars 2014

Efterfrågat recept.

Fick en efterfrågan på ett recept av Mayskornet, sorry for the delay, bättre sent än aldrig dock :-).

Spaghetti alla puttanesca med oliver och pecorinostekt kyckling

Ingredienser

  • Gul Lök
  • Kycklinginnerfilé
  • Passerade Tomater
  • Persilja
  • Riven Pecorino
  • Röd Chili
  • Sardellfiléer
  • Spaghetti
  • Svarta Oliver
  • Tomater
  • Vitlöksklyftor
  • Ägg (H)
  • Flytande Honung (H)
  • Olja (H)
  • Salt (H)
  • Ströbröd (H)
  • Svartpeppar (H)
  • Vatten (H)

  1. Finhacka 1 gul lök3 vitlöksklyftor och 1 röd chili (se tips!). Tärna 3 tomater.
  2. Fräs allt i 1 msk olja (gärna olivolja) på medelvärme tillsammans med 8 sardellfiléer i 3-4 min. Tillsätt 1 förp passerade tomater1 dl vattenoch 1 msk flytande honung, låt sjuda 10-15 min.
  3. Koka 360 g spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner 1/2 påse riven pecorino i tomatsåsen och dra kastrullen från värmen.
  5. Vispa upp 1 ägg på en tallrik. Blanda 1/2 påse riven pecorino1 msk ströbröd och 1/2 ask persilja på en annan tallrik.
  6. Krydda ca 400 g kycklinginnerfilé med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i pecorinoblandningen. Stek i lite olja, 2-3 min per sida.
  7. Blanda nykokt pasta med tomatsås och 1/2 ask persilja. Servera med pecorinostekt kyckling och 1 burk svarta oliver (avrunna).

Inga kommentarer: