torsdag 7 augusti 2014

BF IDAG.

Vaknade för tre timmar sen av att det small till som fan utanför oss! Blixten måste slagit ner precis i närheten av vårat hus och kort därefter kände vi röklukt. Jag vet helt ärligt inte om den lukten kom från blixten eller om det är röklukten från Sala som luktade så mycket, för just nu luktar det inte alls lika illa som precis när blixten slog ner. Lite obehagligt var det att vakna av den smällen, speciellt då våran altandörr stod öppen. Riktigt pissregnväder är det ute. Denna regn borde ösa över Sala istället!! Det skulle verkligen behövas! Hoppas inte blåsten som kommer i dag på nåt sätt försvårar släckningsarbetet.

I dag blir det en lugn dag, DHL kommer med våra nattduksbord som vi beställt och sen kommer nån som ska se över våran ismaskin på frysen som vägrar fungera. Även mamma kommer på besök på förmiddagen så det är ju väldans trevligt.

Får se om det kommer nån bebis i dag då? Beräknat förlossningsdatum just i dag. Får se om jag blir en av de 5% som faktiskt får sitt barn då det beräknats genom ultraljudet.. I think not.

Vecka 40

Mamman

Sista veckan av graviditeten! Du förväntas föda snart, men endast ca 5 procent av alla barn föds på den beräknade förlossningsdagen. Räkna med plus/minus två veckor Om förlossningen behöver sättas igång så görs det på förlossningen/BB i vecka 42.
Du kommer tillbaka till barnmorskan på efterträff (efterkontroll) ungefär 6-12 veckor efter förlossningen. Du ringer själv till din barnmorska och beställer tid. Om du behöver preventivmedel så kan du fråga barnmorskan om det då. Amning är inget hundra procentigt skydd mot graviditet. Har du frågor före din efterträff kontaktar du självklart din barnmorska.

Barnet

Ditt barn är nu ca 50cm från topp till tå. Det är fullt utvecklat och kan nu lämna sin trygga tillvaro i livmodern. Ge barnet all din kärlek och omvårdnad. Nästan allt fosterfett är borta och 15 procent av kroppen består av fett. Efter födseln lossnar moderkakan, navelsträngen slutar fungera när barnet tar sina första andetag. Graviditetshormoner kan påverka det nyfödda barnet. Det kan göra att pojkar och flickor kan ha svullna bröstvårtor och även innehålla små mängder mjölk. Könsorganen kan påverkas av detta, blygdläpparna hos flickor och pungen hos pojkar kan vara förstorade. Det är normalt och försvinner efter ett kort tag.


1 kommentar:

Camilla sa...

Men ååååh vad spännande! Förstår att du väntar otåligt :D Vill passa på att säga att jag hoppas allt går jättebra! Ser fram emot att se uppdatering som innehåller ny bebis!! Kram på dig!

Pst, sonen föddes på bf..punktlig liten gosse, hihi :)