tisdag 8 juli 2014

Vattenspridare roligt.

Vilken dag vi haft! 
Massa värme och sol och fått träffa en hel del underbara människor! 

Först var vi till lite affärer på förmiddagen, därefter rullade vi hem där Björns föräldrar och syster väntade på oss, de skulle komma efter att ha ätit frukost och det råkade dra ut lite på tiden i affären. My fick lägga sig och sova direkt då hon var så trött och gubbarna satte igång och rensade avloppet medan vi kvinnor tjattrade och fixade lite ätbart i form av pannkakor (männen fixar med huset medan kvinnorna står vid spisen, what a coincidence!?). Gott var det med pannkakor i värmen, och jordgubbar till dessutom, syster nummer 2 kom lagom till pancakesen. Därefter vart det en massa spring genom vattenspridaren med faster Emma som var riggad och klar med bikini, hehe.
OJ så kul My hade med vattnet, hehe (detta är så underbart med hus, jag hade aldrig satt igång nån vattenspridare om det inte hade varit för att man hade haft egen tomt att springa ut på!). Granntjejerna Natti och Maggie joinade henne en stund senare också. Mycket varmt vart det och efter fikat fick My sätta sig uppe i vardagsrummet och se på lite tecknat. Det tar en hel del på henne också när det är så varmt ute. Jag själv har varit svettig hela dagen. Tog precis en dusch och det är lika bra att vänta med den där duschen tills på kvällen när det är svalare, ingen idé att duscha på morgonen/förmiddagen, man kommer ändå svettas under dagen, haha.

Faster och farmor myser bredvid My :-).
SÅÅÅÅ kul med spring genom vattenspridaren!
Barnrumpor är bland det sötaste som finns med jag väljer att censurera My då det inte känns okej att ha "nakenbilder" på bloggen.
Nåja, när familjen åkte iväg kom våra gäster Lillian och Fredrik över på lite grillning. My lekte med Essie och fick även duscha henne då det var så varmt för henne i värmen, haha.. alla hade det varmt i dag, men det är ändå underbart med solen, fast det kan vara lite väl varmt. MEN man kan å andra sidan sitta inne när det är som varmast och sen gå ut och leka. Vi (Björn) grillade korv, biffar och majskolvar, och till det blev det pommes frites. Mycket gott! Tycker Björn gör en god marinad till köttet också! Nami-nami! Brorsan kom en stund senare och fick äta lite kallare mat, men det klagade han inte alls på, utan var helnöjd. Just nu är han med Björn hos Hernan (grannen bredvid) och ser på fotboll, får se hur långvariga de blir där. Skulle ju vara kul att hänga lite med brorsan när han ändå är här, han kommer tyvärr inte med till Finland då han inte kommer loss från jobbet. Lite tråkigt. Men men, det är som det är. Börjar redan känna mig lite småtrött, en Red Bull hade inte suttit helt fel just nu...

I morgon ska vi röja som fan här hemma. Jag har i alla fall bestämt att vi ska bli klara med sovrummet. Alla kläder ska vara där inne innan dagens slut i alla fall. Och sen får kontoret gärna hinna monteras ner dessutom! Björns föräldrar erbjöd sig att vara My-vakter i morgon, vilket är supertrevligt för alla parter. Vi ska se till att ta med badkläder och solskyddsolja, de ska ner till nåt bad. Kanske ska man skicka med armpuffarna också?! Så det är väldigt trevligt, hinner vi bli klara desto fortare och utan avbrott. De tog dessutom med sig deras GPS som vi lånat nåt annat år i Finland och som vi frågat efter. Tänkte be de ta med sig den i dag men glömde det, tur nog så mindes de det :-). Tack för lånet säger jag redan nu!

Nu ska jag kolla om jag hittar nåt kamerafodral till systemkameran i nån affär. Vill väldigt gärna ha med mig den till Finland, det blir så fina bilder med den!

Inga kommentarer: