Fick en efterfrågan på ett recept av Mayskornet, sorry for the delay, bättre sent än aldrig dock :-).
Spaghetti alla puttanesca med oliver och pecorinostekt kyckling
Ingredienser
Gul Lök
Kycklinginnerfilé
Passerade Tomater
Persilja
Riven Pecorino
Röd Chili
Sardellfiléer
Spaghetti
Svarta Oliver
Tomater
Vitlöksklyftor
Ägg (H)
Flytande Honung (H)
Olja (H)
Salt (H)
Ströbröd (H)
Svartpeppar (H)
Vatten (H)
Finhacka 1 gul lök, 3 vitlöksklyftor och 1 röd chili (se tips!). Tärna 3 tomater.
Fräs allt i 1 msk olja (gärna olivolja) på medelvärme tillsammans med 8 sardellfiléer i 3-4 min. Tillsätt 1 förp passerade tomater, 1 dl vattenoch 1 msk flytande honung, låt sjuda 10-15 min.
Koka 360 g spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner 1/2 påse riven pecorino i tomatsåsen och dra kastrullen från värmen.
Vispa upp 1 ägg på en tallrik. Blanda 1/2 påse riven pecorino, 1 msk ströbröd och 1/2 ask persilja på en annan tallrik.
Krydda ca 400 g kycklinginnerfilé med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Vänd kycklingen först i ägg och sedan i pecorinoblandningen. Stek i lite olja, 2-3 min per sida.
Blanda nykokt pasta med tomatsås och 1/2 ask persilja. Servera med pecorinostekt kyckling och 1 burk svarta oliver (avrunna).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar