lördag 16 januari 2016

Förändring skall ske.

Två saker har jag kommit på med mig själv som jag måste ta itu med. Helst i år.
Ett - jag stressar för mycket. 
Två - jag har svårt att vara ensam.

Så, hur ska jag åtgärda dessa problem? Jo, till att börja med.. inte boka upp mig som jag alltid gör, tio saker samtidigt.. och för det andra, så behöver jag nån dag för mig själv. En dag i veckan åtminstone.
Älskar min familj och mina vänner men måste lägga lite fokus på mig själv som jag har så lätt att glömma bort. Bara det här med att ta sig tid för ett bad, eller läsa en bok, eller kanske till och med måla naglar (really hard, då man måste sitta still och inte vara överallt och ingenstans under torktiden).

Så, det är väl mina nyårslöften till mig själv. Att ta det lite lugnare - stanna upp och ta ett djupt andetag, allt behöver inte gå i ett jämnt.

Barnen sover och jag börjar känna mig dåsig. I dag har vi haft en jättehärlig dag. Vi var till Stackenparken för lek och bus med kompisar och därefter julgransplundring. Mycket uppskattat av alla barnen. Tack V och alla andra som höll i det!


Syrran kom dit och mötte upp oss, sen rullade vi hemåt. Jag släppte av alla tre hemma hos mig och så skyndade jag mig till Blodcentralen. Vad fick man för budskap tror ni?
Icket.
Fick inte ge blod. Mitt blodvärde vill uppenbarligen inte gå över 125. I dag låg den på 122, gången innan 124, och gången innan det 118. Jävligt trist, men vad ska man göra. I och med att detta var tredje gången jag inte fick ge blir jag automatiskt avregistrerad. Ännu tråkigare. Det enda jag kan göra är att prova igen om 1-2 år, om jag känner för't, vilket jag inte gör just nu då jag är lite pissed off på det där. Men vad ska man göra?! Vill inte gå och knapra tabletter heller för att kunna ge blod, för jag har ju bra järnvärde ändå. Men blir man tappad på blod sänks ens eget järnvärde och då skulle det inte vara bra för min del. Nåja, det är som det är...


Syrran åt middag hemma hos och oss sen, härligt att ha henne här. Så glad att vi har så pass bra kontakt som vi har i dag. Hade man inte kunnat tro så som vi lekte katt och hund när vi var små..



Nu ska jag borsta tänderna och bänka mig i soffan en stund innan ögonlocken sluter sig helt.


1 kommentar:

Unknown sa...

Om du lär dig stressa ner och finna lugn så kommer säkert blodvärdet bli bra igen :-)