Chocolate chip cookies (Ursprungligt recept härifrån)
30 st cookies (ca. 6 cm i diameter):
1 4/5 dl farinsocker
3/5 dl strösocker
1 ägg, rumstemperatur
2 tsk vaniljsocker
4 3/4 dl vetemjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
3 dl (250g) chocolate chips eller hackad choklad (ca. 45 % kakaohalt)
Gör så här:
1. Ta smöret och ägget ur kylskåpet i god tid så de blir rumsvarma. Jag brukar skära smöret i mindre bitar så det blir snabbare rumsvarmt. Hacka chokladen grovt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och majsstärkelse i en bunke, ställ åt sidan.
2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker poröst och fluffigt, ca. 5 minuter med elvisp. Se steg 1.
3. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa på låg hastighet till en jämn smet. Se steg 2.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa snabbt ihop till en deg, tillsätt även den hackade chokladen. Se steg 3. Ställ degen i kylskåpet för minimi 30 minuter.
5. Klä två plåtar med bakplåtspapper, värm ugnen till 175 C. Ta små bollar ur degen med hjälp av två skedar, lägg bollarna på plåten med lite rum i mellan. Platta inte dem! Se steg 4.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter, tills kakorna fått en ANING färg runt kanterna och ytan inte är så glansig mera. Grädda inte kakorna för länge! Låt kakorna svalna i 2-3 minuter på plåten och flytta sedan över till ett galler och svalna helt. Grädda resten av kakorna. Servera genast!
1 kommentar:
Mmm, de är så goda! TIps om du ska baka dem till nåt barnkalas, tryck dit m&m's, det ser lite glatt och festligt ut :D
http://radhuslivet.blogg.se/2014/march/fantastiska-chocolate-chip-cookies.html
Skicka en kommentar